Homa udolal konkurenci a zvítězil na úvod nové sezóny

PGA TOUR
Homa udolal konkurenci a zvítězil na úvod nové sezóny

Úvodní turnaj Fortinet Championship opanoval Max Homa. A to především díky neuvěřitelnému víkendu, díky kterému nakonec nemusel do play-off. Skvěle hrály ale i další hvězdy. 


První den upsal Max Homa pět ran, v pátek hrál pouze v paru. Rozhodně se tak nezdálo, že by 31. hráč světa mohl hrát o titul. Jenže o víkendu pokaždé upsal sedm ran a nakonec si došel pro úvodní titul v nové sezóně.

Jedinou ránu ztratil krajan Maverick McNealy, jenž zahrál naprosto famózní druhou rundu. Po třech bogey v řadě zahrál devět birdie a jeden eagle. V neděli měl blízko k play-off, na sedmnáctce ale zahrál double-bogey a tak jej nezachránil ani eagle na poslední jamce.

Skvělý víkend odehrál taktéž Marc Leishman, jenž dělí čtvrtou pozici. Na šesté místo se dostali například C.T. Pan či Hideki Matsuyama, v nejlepší dvacítce najdeme taktéž S.W Kima či nováčka sezóny Willa Zalatorise.

Až do neděle o titul mohl bojovat Phil Mickelson. Ve finále ale zahrál tři údery nad par a musí se spokojit s děleným 36. místem. Naopak cutem neprošel účastník Ryder Cupu Jon Rahm, kterému jedna rána pod par nestačila. Podobně skončili taktéž Angličané Danny Willett a Aaron Rai.