Rahm s Garcíou na vše nestačí, Evropa bude dnes potřebovat zázrak

Rahm s Garcíou na vše nestačí, Evropa bude dnes potřebovat zázrak

Jon Rahm a Sergio García hrají na 43. Ryder Cupu naprosto famózně. Jenže nemohli nastoupit do všech čtyřher a proto má k triumfu velmi blízko výběr Spojených států amerických. 


Naprostou katastrofou skončily dopolední foursomy. V úvodu to dokonce vypadalo, že nezvítězí aní Rahm s Garcíou. Po třech prohrávali o tři, po pěti taktéž. Poté ale předvedli dominantní smršť a po eaglu na šestnáctce a paru na sedmnáctce už se ani nemuselo na závěrečnou jamku.

Podobně odstartoval i souboj mezi Dustinem Johnsonem s Collinem Morikawou a Paulem Caseym s Tyrrellem Hattonem. Po osmi jamkách to bylo dokonce o čtyři, nakonec ale evropská dvojice zápas zdramatizovala a nebýt bogey na patnáctce, šlo by se až na osmnáctku.

Naopak po šesti vedli o tři jamky Viktor Hovland a Bernd Wiesberger. Jenže v závěru přišel naprostý kolaps. Justin Thomas a Jordan Spieth uhráli z posledních pěti jamek čtyři a rozhodli o dalším bodu pro USA. Chvíli vedli i Lee Westwood a Matthew Fitzpatrick, famózně hrající dvojice Xander Schauffele - Patrick Cantlay ale byla nad jejich síly.

Ze čtyř foursomů tak hned tři body připadly Američanům. Kapitán Steve Stricker do fourballů udělal změnu a Spietha postavil ke Koepkovi proti skvělé španělské dvojici. A nic se nezměnilo. García si perfektně přihrával, Rahm neuvěřitelně puttoval a osmnáctku tato dvojice znovu neviděla.

Bod navíc získali i Tyrrell Hatton a Shane Lowry. Především druhý jmenovaný hrál skvěle a závěrečný putt na vítězství si opravdu užil. Bod měli rozhodně získat také Viktor Hovland a Tommy Fleetwood. Jenže od čtrnáctky do sedmnáctky uhrálo duo Scottie Scheffler - Bryson DeChambeau všechny jamky a bylo po nadějích.

Opět poté nezafungovalo spojení mezi Ianem Poulterem a Rorym McIlroyrem. Po pěti jamkách bylo ještě vše otevřené, poté ale přišel eagle a birdie amerického týmu, tři jamky v řadě a naprosto pohodlné dotažení do vítězného konce od Dustina Johnsona a naprosto fantasticky hrajícího Collina Morikawy.

Po dvou dnech tak Američané vedou nad výběrem Evropy 11:5 a Evropané budou dnes potřebovat v singlech naprostý zázrak. Uhrát musí devět bodů z dvanácti, aby si Ryder Cup opět odvezli domů.