Američané zničili Evropu a získali Ryder Cup

Američané zničili Evropu a získali Ryder Cup

Naprosto drtivým způsobem američtí golfisté opanovali Ryder Cup. Ani v nedělních singlech neměli konkurenci a celkem zvítězili 19:9. V moderní éře golfu jde o největší vítězství jednoho týmu. 


Žádné drama se v neděli nekonalo. A nutno říci, že podle očekávání. I když nutno říci, že někteří hráči v singlech překvapili. Výhru opět urval Ian Poulter, který tak v singlech v Ryder Cupu zůstává neporažen. Jako první získal bod Rory McIlroy, jenž nedal žádnou šanci Xanderu Schauffelemu.

Dodejme, že kdyby hrál takto Rory po celý týden, skóre by bylo zcela jistě jiné. Po svém utkání emoce neudržel na uzdě a několikrát musel přerušit rozhovor. Podobně se po vítězství cítil i Ian Poulter, který v předešlém průběhu příliš nezářil.

Perfektně znovu hrál Bernd Wiesberger, končí ale bez zisku jediného bodu, jelikož si Brooks Koepka urval závěrečné dvě jamky. Famózní souboj odehráli Collin Morikawa a Viktor Hovland, dělení bodu je více než spravedlivé.

Právě tento půlbod definitivně rozhodl, což bylo trochu paradoxní. Morikawa netrefil putt, přesto to byl vítězný netrefený putt. Předtím totiž naplno uspěli Patrick Cantlay, Scottie Scheffler a Bryson DeChambeau.

Druhý jmenovaný ničil už evidentně unaveného Jona Rahma, Bryson DeChambeau se zaskvěl hned na jedničce, když si přihrál okamžitě na eagle a Garcíu téměř k ničemu nepustil. Podobně dopadl i Tyrrell Hatton, kterého vyřídil Justin Thomas.

Překvapil naopak Lee Westwood, při své dost možná poslední účasti si těsně poradil s Harrisem Englishem. Ke spokojenosti měl ovšem daleko, podobně jako Tommy Fleetwood, jenž uhrál remízu s Jordanem Spiethem. Jejich darování puttu na poslední jamce symbolizovalo velmi přátelskou atmosféru po celý průběh Ryder Cupu.

Na hřišti ale vládl jen jeden tým. Američané deklasovali Evropu poměrem 19:9, což v novodobé historii golfu nepamatujeme. Uvidíme, jak si oba celky povedou za dva roky v Římě.