Del Rey přepisoval historii! Jako první zahrál kolo čtrnáct ran pod par

Del Rey přepisoval historii! Jako první zahrál kolo čtrnáct ran pod par

Na Swiss Challenge se včera přepisovala historie. Španělský golfista Alejandro Del Rey zahrál 58 ran, což už se sice několika golfistům povedlo, ne ovšem na hřišti s parem 72!


Alejandro Del Rey hrál v prvním kole dvě rány nad par a pohyboval se na hranici první stovky leaderboardu. Nikdo by tak rozhodně nečekal, že před sobotou bude v TOP 5 a bude mít reálnou šanci zabojovat o titul.

Třiadvacetiletý Španěl včera odstartoval na hřišti Golf Saint Apollinaire Michelbach-Le-Haut z desítky a po birdie zahrál ihned dva eagly v řadě. Následoval par a další dvě birdie, po šesti jamkách tak hrál famózní kolo za -7.

Následovaly tři pary a zdálo se, že skórovací jízda je zastavena. Opak byl pravdou. Del Rey od jedničky do šestky zahrál dalších pět birdie a historický okamžik si nechal na poslední jamku. Zahrál třetí eagle dne a do skórkarty zapsal šílené skóre 58!

To už několik hráčů v historii tohoto sportu zahrálo, například Jim Furyk před pěti lety na PGA Tour či německý golfista Stephan Jaeger na Korn Ferry Tour. Par hřiště byl ale vždy nastaven na 70 ran.

-14 při paru 72 tak v historii ještě nikdo nezahrál a ve Francii (ačkoliv jde o Swiss Challenge) se tak včera přepisovaly všechny možné statistiky.