Willett udržel náskok a po dvou letech má titul. Zrovna na své narozeniny

European Tour
Willett udržel náskok a po dvou letech má titul. Zrovna na své narozeniny

Danny Willett dnešní čtyřiatřicáté narozeniny oslavil stylově. Po dvou letech má další titul, ve Skotsku si podmanil Alfred Dunhill Links Championship. 


Ve Skotsku to na třech hřištích dlouho vypadalo na další triumf Tyrrella Hattona. Ten si ale nakonec náladu po nepovedeném Ryder Cupu nenapravil. Mohla za to především druhá sobotní devítka, na které zahrál tři bogey v řadě a ani jednou nedokázal zaskórovat.

Nakonec končí dělený druhý, stejně jako Švéd Joakim Lagergren, jenž dnes upsal šest ran a dlouho byl hlavním soupeřem Dannyho Willetta. Ten si ale titul na své dnešní čtyřiatřicáté narozeniny ujít nenechal.

Ve čtvrtek a v sobotu hrál bezchybně, dnes chyboval jen jednou a pět birdie mu pohodlně stačilo. Vítěz Masters z roku 2016 tak získal svůj osmý profesionální titul, slaví poprvé po více než dvou letech.

Do nejlepší desítky se vešli také Shane Lowry a Tommy Fleetwood, kteří podobně jako Hatton neúspěšně bojovali v minulém týdnu na Whistling Straits. Náladu už si vůbec nezlepšil Pádraig Harrington, po třech kolech se kvůli cutu loučil.