Theegala senzační jízdu nedotáhl, podruhé se letos raduje Burns

PGA TOUR
Theegala senzační jízdu nedotáhl, podruhé se letos raduje Burns

V květnu se radoval poprvé, nyní má Sam Burns už dva tituly z nejprestižnější golfové organizace. Na Sanderson Farms Championship zvítězil o jedinou ránu, senzace jménem Sahith Theegala odpadla. 


Sahith Theegala se stal profesionálem teprve loni, letos získal kartu na PGA Tour a včera měl velmi blízko k naprosto senzačnímu titulu. A ačkoliv mu to nakonec nevyšlo, na Sanderson Farms Championship bere skvostné dělené osmé místo.

Do neděle hrál jen s jedním bogey a zdálo se, že se přes něj nikdo nedostane. Včera zahrál čtyři birdie, na začátku druhé devítky ale také tři bogey ze čtyř jamek a o svůj pracně uhraný náskok přišel.

Velmi blízko měl k titulu také Nick Watney. Zahrál sedm birdie bez jediné chyby a v klubovně mohl snít o první výhře po více než devíti letech. Scházela mu ovšem ke konci jedna rána, stejně jako skvěle hrajícímu Cameronu Youngovi. 

Ten zahrál během čtyř dnů hned osm bogey, kromě jednoho eaglu si ale připsal neuvěřitelných sedmadvacet birdie! Raduje se ovšem Sam Burns. V pátek a v sobotu hrál bezchybně, po vynikajícím průběhu čtvrtého kola jej nemuselo mrzet ani bogey z poslední jamky. 

Ve finále sedm birdie, dvě chybky a v konečném součtu náskok jediného úderu. Po květnovém úspěchu z Valspar Championship a dalších dvou druhých místech tak Burns znovu slaví a poprvé famózní formu.