Z LPGA na skok mezi legendy

Klára Spilková
Z LPGA na skok mezi legendy

Chuť po nezdolaném cutu na ShopRite LPGA Classic si Klára Spilková spravila účastí na následujícím charitativním turnaji Berenberg Invitational Pro-Am, kam byla pozvána mezi 32 golfovými profesionály a profesionálkami.


Z New Jersey, kde neprošla cutem po výsledku +5 (71-76), se přesunula do Bedfordu ve státě New York. Pro-Am vybral téměř 700 000 dolarů na výzkum rakoviny slinivky. Klára skončila čtvrtá s týmem, v němž byl také Jihoafričan Retief Goosen, dvojnásobný vítěz US Open. Mezi hlavní hvězdy patřili Gary Player a další ambasadoři značky Berenberg – Fred Couples, Tom Watson a Bernhard Langer. Soutěž vyhrál tým s Annou Nordqvist a Nickem Pricem.

„Turnaj už jsem hrála myslím před čtyřmi lety v Londýně, kde jsem se tehdy potkala s Garym Playerem,“ vzpomněla Klára. „Hrát s Retiefem Goosenem byl velký zážitek a čtvrté místo úspěch, protože nám tam ještě nespadlo několik birdie. Také jsem se konečně setkala s Bernhardem Langerem, což byl můj sen, jelikož mě stejně jako jeho obléká Bogner. Popovídala jsem si i s Tomem Watsonem a při závěrečné galavečeři jsem seděla vedle Freda Couplese. Hráli také Colin Montgomerie nebo John Daly, všichni moc fajn na setkání.“

Klára se ještě vrátila k tříkolovému turnaji ShopRite LPGA Classic v Galloway. „První kolo bylo takové nahoru – dolů, ale měla jsem radost ze spousty birdie. Ve druhém kole se bohužel projevil můj celotýdenní boj s tvrdými a rychlými greeny, které se hodně lišily od podmínek z předchozího turnaje. Mrzí mě to, ale jsou horší i lepší dny,“ dodala hráčka už z Prahy, kde ji nyní čekají setkání a akce se sponzory a partnery. A její další turnajový program?

„Snažím se získat místo na turnajích Ladies European Tour v Dubaji a Saúdské Arábii, které se konají koncem října a začátkem listopadu. Pak mě už asi bude čekat Q-school na LPGA,“ řekla 121. hráčka aktuálního pořadí celosezonního žebříčku Race to CME Globe, s dvěma letošními umístěními v Top 20.