Rahm doma zazářil. Po prvním kole Open de Espaňa ale nevede

European Tour
Rahm doma zazářil. Po prvním kole Open de Espaňa ale nevede

Open de Espaňa má za sebou úvodní kolo i s nečekanou českou účastí, Gordan Brixi ovšem příliš dobře nezačal. Na opačné straně leaderboardu najdeme světovou jedničku Jona Rahma, který ale i přes osm upsaných ran nevede. 


Eagle, sedm birdie a jediná chyba. Jon Rahm začal na domácím Open de Espaňa naprosto fantasticky, osm ran pod par ale momentálně stačí na třetí místo. O ránu lépe hraje taktéž domácí Garcia Sebastian Rodríguez, jenž zahrál podobné kolo, jen o jedno birdie lepší.

Rodríguez za sebou nemá příliš plodné období, devětkrát v řadě neprošel cutem a proto je první kolo na domácí půdě fantastickým úspěchem. Ještě o ránu lépe nicméně hraje Angličan Ross McGowan. Ten zahrál jako jediný z těchto tří hráčů bezchybně, stejně jako Rahm trefil eagle na čtrnáctce. 

Na ní zaskóroval taktéž Grant Forrest, vítěz srpnového Hero Open. Forrest hned dvakrát chyboval, kromě dvou birdie ale také třikrát zahrál eagle. Na tříparové devítce z toho bylo hole-in-one.

Do turnaje skvěle vstoupili také Jamie Donaldson (-6), Lucas Bjerregaard (-5) či Jorge Campillo, Edouardo Molinari, Jazz Janewattananond a Rafa Cabrera-Bello (všichni za -4). 

Na hřišti Club de Campo Villa de Madrid se z českých hráčů představil Gordan Brixi. Devatenáctiletý hráč dokázal třikrát zaskórovat, na desítce ale zkousával double-bogey a kvůli čtyřem bogey se jeho skóre zastavilo na +3. Aktuálně to tak znamená dělené 118. místo.