Cabrera-Bello ovládl domácí Open de Espaňa, Brixi se loučil před víkendem

European Tour
Cabrera-Bello ovládl domácí Open de Espaňa, Brixi se loučil před víkendem

Rafa Cabrera-Bello ovládl domácí Open de Espaňa, když v play-off přehrál svého krajana Adriho Arnause. Další fantastický turnaj má za sebou Richard Bland, neúspěšně podnik končil pro Gordana Brixiho. 


Po dvou kolech se zdálo, že o titul bude hrát z domácích hráčů především Jon Rahm. V sobotu ale zahrál ránu nad par a o možnost vyhrát domácí turnaj přišel. Nakonec skončil až dělený sedmnáctý, stejně jako Adrian Otaegui.

Další dva domácí hráči v TOP 20 už bojovali o titul. Adri Arnaus měl po dvou eaglech ve finále možnost rozhodnout na osmnáctce, putt do birdie netrefil. V pátek a v sobotu bezchybně hrající Rafa Cabrera-Bello udělal hned na úvod hrozivou chybu v podobě double-bogey.

Poté ale čtyřikrát zaskóroval a do play-off se dostal. V něm na osmnáctce trefil birdie a po čtyřech letech je opět šampionem European Tour.

Vynikající turnaj má za sebou také Angličan Richard Bland. 80. hráč světa potvrdil výjimečnou formu, od vítězství na British Masters v půlce května získal už šesté umístění v TOP 10. V minulém týdnu skončil na Alfred Dunhill Links Championship na dělené čtvrté pozici.

Cutem naopak jasně neprošel český golfista Gordan Brixi. v pátek zahrál jedno birdie, k tomu šest bogey a jedno double-bogey a s výsledkem +10 obsadil beznadějně poslední místo.