Drsná Valderrama! Pod parem jen deset hráčů, Rahm vyhořel

European Tour
Drsná Valderrama! Pod parem jen deset hráčů, Rahm vyhořel

Úvodní kolo Andalucía Masters nabídlo ve Valderramě především trápení. Pouze deset golfistů se dostalo do červených čísel, mnoho hvězd vyhořelo. Mezi nimi i světová jednička Jon Rahm. 


Valderrama v prvním kole ukázala svou sílu! Pod par hřiště dokázalo zahrát jen deset golfistů, Raphael Jacquelin navíc osmnáctku nedohrál a je otázkou, zda skóre -1 udrží. V čele je Francouz Julien Guerrier, který po třetím místě na Open de Espaňa začal skvěle i nyní.

Out of position ➡️ Up and down for birdie.

What a shot that is @haotong_li#EDAM2021 pic.twitter.com/j40qBoMiU7

— The European Tour (@EuropeanTour) October 14, 2021

Upsal čtyři rány, o ránu zpět je vítěz z minulého týdne Rafa Cabrera-Bello, jenž potvrzuje skvělou domácí formu. Pod parem hrají taktéž Soren Kjeldsen, Andrew Johnston či Wil Besseling.

Hvězdy turnaje se ovšem v prvním kole trápily. Martin Kaymer ztratil tři údery oproti paru, zahrát dokázal jediné birdie na sedmnáctce. Dánské duo Bjerregaard - Björn ztratilo dokonce čtyři rány, velmi špatně si vedou i Alexander Levy, Edouardo Molinari, Richard Bland či Thomas Pieters.

Sedm úderů nad par hráli Ross Fisher, Jamie Donaldson, Andrea Pavan, Eddie Pepperell a také světová jednička Jon Rahm. Šestadvacetiletá domácí hvězda nedokázala ani jednou zaskórovat a po pěti bogey a jednom double-bogey je až na dělené 107. pozici.

Na turnaji hraje také Javier Ballesteros, syn legendárního Seve Ballesterose. Na rozdíl od Rahma dokázal jednatřicetiletý hráč třikrát zaskórovat, výsledek je ale nakonec ještě o ránu horší.