Fitzpatrick si čistým kolem došel pro sedmý vavřín na European Tour

European Tour
Fitzpatrick si čistým kolem došel pro sedmý vavřín na European Tour

Ve Skotsku mu to ještě nevyšlo, nyní už ale Matt Fitzpatrick slaví. Může za to především finálové kolo, které bylo zcela bezchybné. Rozhodovalo se ale až na posledních třech jamkách. 


Od svého příchodu mezi profesionály se Matt Fitzpatrick neradoval jen v roce 2019. Letos to vypadalo na druhý rok bez titulu, ve Skotsku nezvládl play-off a ani ve Valderramě se nezdálo, že by měl zvítězit.

Laurie Canter, tedy lídr po třech kolech, totiž začal dobře a po birdie na pětce vedl o tři rány. Jenže následně se složil, poztrácel šest ran a končí až dělený čtvrtý. Perfektně hrál v úvodu také Sebastian Söderberg, po čtyřech jamkách byl -4 za kolo.

U Švéda rozhodla sedmnáctka, na které poslal míček do lesa a musel hrát provizi. Nakonec zahrál double-bogey, na osmnáctce přišlo další bogey a bylo po nadějích. Naopak bezchybně hrál po celou neděli Matt Fitzpatrick.

Až do šestnáctky ovšem hrál jeden par za druhým. Přesto trpělivost neztratil, a když na šestnáctce zaskóroval, dostal se do vedení. Na sedmnáctce přidal další birdie a bylo hotovo. Skórkartu si nepokazil ani na závěrečné jamce a se skóre -6 porazil dvojici Söderberg - Lee o tři údery.

Pod parem Valderramy nakonec zůstalo čtrnáct golfistů, na TOP 20 stačila i jedna rána nad par.