Lieser dal cut, ve Španělsku vede Easton

Ondřej Lieser
Lieser dal cut, ve Španělsku vede Easton

Český golfista Ondřej Lieser na Mallorce prošel cutem přesně na ránu a zahraje si i víkendová kola. V čele turnaje je Jihoafričan Bryce Easton, na kterého Lieser ztrácí jedenáct ran. 


Ondřej Lieser v prvním kole nasázel pět birdie, zaznamenal ale taktéž pět bogey a hřiště obešel v paru. Včera se o jednu ránu zhoršil a právě jednu ránu nad par má na svém kontě po dvou kolech.

Dlouho to vypadalo, že na cut bude potřeba hrát v paru, nakonec ale i výsledek +1 stačí. Přesně na ránu tak prošel například i Adria Arnaus, druhý muž nedávného Open de Espaňa.

V čele Mallorca Golf Open se nachází Jihoafričan Bryce Easton, jemuž pomohlo především první kolo, ve kterém zahrál sedm ran pod par. Včera přidal další tři údery a vypracoval si náskok tří ran na domácí trio Campillo - Quiros - Rodríguez a Dána Winthera.

O první titul z European Tour může znovu usilovat Laurie Canter, jenž má za sebou druhé místo na BMW PGA Championship a čtvrté z Andalucía Masters. Po dvou kolech je na hřišti Golf Santa Pousa šestý s odstupem čtyř ran na lídra.