Matsuyama se o domácí titul připravit nenechal

PGA TOUR
Matsuyama se o domácí titul připravit nenechal

Japonský golfista Hideki Matsuyama se o domácí titul připravit nenechal a na Zozo Championship slaví svůj sedmý triumf na okruhu. I když před odpalem na závěrečné jamce bylo vše otevřené. 


Hideki Matsuyama prožívá skvostný rok. Zvítězil na Masters, o titul bojoval na WGC-FedEx St. Jude Invitational a daleko nebyl ani od medaile na domácích olympijských hrách.

Tam skončil dělený čtvrtý, náladu si tak spravil nyní na The Zozo Championship. Na hřišti Accordia Golf Narashino Country Club triumfoval o pět ran před americkou dvojicí Steele - Tringale, ještě před odpalem na poslední jamce ale byl druhý jmenovaný ve hře.

Stačil klasický swing o dvě rány, tedy Tringale birdie a Matsuyama bogey, případně eagle - par. Výsledek byl ale zcela opačný. Tringale chyboval a na skórovací jamce se po třech birdie v předchozích rundách připravil kvůli bogey o samostatnou druhou pozici.

To Matsuyama si parádně přihrál a výsledkem byl eagle. Sedmý titul na okruhu PGA Tour si tak světová devatenáctka ujít nenechala.

Co se dalších dobrých umístění týče, do TOP 10 se vešel podle očekávání Matt Wallace a dělenou sedmou pozici získali Tommy Fleetwood, Collin Morikawa či Lanto Griffin. Naopak v poli poražených končí třetí muž CJ Cupu Rickie Fowler, v Japonsku hrál za čtyři dny tři nad par a dělí 44. místo.