Nudné, ale vítězné. Winther dosáhl na premiérový titul z European Tour

European Tour
Nudné, ale vítězné. Winther dosáhl na premiérový titul z European Tour

Ve finálovém kole Mallorca Golf Open hrál dánský golfista Jeff Winther až příliš nudně. Přesto mu jedno birdie a jedno bogey k premiérovému vítězství na okruhu stačilo.


Nudné, ale účinné. Jeff Winther se konečně dočkal vytouženého titulu na European Tour, když o jedinou ránu překonal domácí duo Angles - Campillo a také Švéda Sebastiana Söderberga.

Winther zahrál ve finále jediné birdie na desítce, na osmnáctce poté chyboval, to jej ale o titul nepřipravilo. Hlavním rivalem Dána byl především posledně jmenovaný. Ten byl dlouho v děleném vedení, na třináctce a patnáctce ale zachyboval a bylo po nadějích.

Vidět byl i český golfista Ondřej Lieser, to především díky eaglu na čtyřparové čtrnáctce. Již předtím měl za sebou birdie na jedenáctce a i když na šestnáctce zachyboval, do konce první devítky ještě upsal dvě rány a mohl bojovat dokonce o TOP 25.

V dalším průběhu už se mu nicméně tolik nedařilo. A kvůli double-bogey z tříparové sedmičky opustil nejlepší třicítku a nakonec se s výsledkem -2 musí spokojit s děleným pětačtyřicátým místem.