Spokojený Matsuyama? S výsledkem ne, hnali ho diváci

PGA TOUR
Spokojený Matsuyama? S výsledkem ne, hnali ho diváci

Hideki Matsuyama ovládl domácí The Zozo Championship, se svým výkonem ale překvapivě příliš spokojen nebyl. Podle něj sehráli velkou roli přítomní fanoušci. 


Na domácím turnaji nasázel patnáct ran pod par a s pěti ranami porazil všechny ostatní. Hideki Matsuyama přesto nebyl úplné spokojený - především poté se svým výkonem během čtyř dnů.

"Svůj výkon bych ohodnotil dvojkou nebo trojkou," začal Matsuyama. Nejednalo se ovšem o hodnocení jako ve škole, nýbrž o hodnocení z deseti možných. Právě při vítězství na Masters se tehdy ohodnotil tím nejlepším možným výsledkem - deset z deseti.

"Z hlediska výkonu to nebylo ideální, ale musím říci, že jsem naplno využil všechnu energii od diváků. A byl jsem velmi překvapen, kolik energie jsem si z nich vzal," podotkl jinak spokojený Matsuyama.

"Moje sebevědomí bylo skutečně kolem jedné nebo dvou, ale díky japonskému davu jsem hrál velmi dobře," doplňoval Matsuyama. Zvláštního herního projevu si nicméně všiml i například Cameron Tringale.

"Chvíli vypadal trochu mimo, jen na základě sledování jeho reakcí například na údery. Dav ho ale miloval. Je velmi soustředěný, má stoický klid a nakonec mu to vyšlo," uvedl dělený druhý hráč turnaje.