Hrdina Bermuda Championship? Brian Morris

PGA TOUR
Hrdina Bermuda Championship? Brian Morris

Během dvou kol zahrál Američan Brian Morris osmatřicet ran nad par hřiště a obsadil poslední pozici. Přesto si zcela zaslouženě vysloužil největší potlesk v celém turnaji. Brian Morris totiž bojuje s rakovinou. 


"Když Vám řeknou, že umíráte, myslíte jen na to. Každý den. Ale když hrajete golf, nemáte na takové myšlenky čas, protože nechcete minout dvoumetrák," říkal před turnajem Bermuda Championship sympatický čtyřiapadesátiletý Američan.

Profesionál na hřišti Ocean View Golf Course na Bermudách dostal sponzorskou pozvánku a poprvé v životě si zahrál na PGA Tour. Během dvou kol zahrál osmatřicet ran nad par, přesto je hlavním hrdinou celého turnaje.

Už dva roky totiž bojuje s rakovinou, kterou, zdá se, bohužel neporazí. Před dvěma lety mu byl odstraněn zhoubný nádor na mozku ze zadní části lebky, lékaři ale okamžitě zjistili, že se rakovina rozšířila do žaludku, jícnu a do krku a je v posledním stádiu.

Od té chvíle každé tři týdny míří Morris na chemoterapii a bojuje. "Víte co, navždy už budu mít jeden start na PGA Tour. Vidím tady svou rodinu, své přátele. Nevím, jestli je ještě někdy uvidím, víš? Takže to pro mě znamená hodně, je to neuvěřitelné a je to pro mě nezapomenutelný zážitek," hodnotil své vystoupení Morris.

Spoluhráči Morrise byli ve čtvrtek a v pátek Michael Sims a Sahith Theegala. Prvně jmenovaný je Morrisův bratranec, během dvou dnů se tak navzájem podporovali a rozdávali radost na všechny strany.

"Přeběhl mi mráz po zádech. Měl jsem blízko k slzám. Je to okamžik, na který nikdy nezapomenu. Otevírá to oči, že golf je vlastně tak malou součástí života," říkal po druhém kole Theegala.

Na osmnáctce čekal na Morrise i Graeme McDowell, který bude dnes hrát o umístění v nejlepší desítce. Morrisovi nedokázal přestat tleskat. "Bylo to opravdu mimořádné," uvedl McDowell, jenž na Morrise čekal více než hodinu po dohrání svého kola.

Zakončení putování Briana Morrise už ale opět bylo více než dojemné. Po dohrání kola se usmál a řekl: "V pondělí zpátky do nemocnice, půjdu na chemo. A budu se snažit žít tak dlouho, jak to jen půjde."