Bertasio chce po dobrých výkonech ve Španělsku titul, u souseda začal skvěle

European Tour
Bertasio chce po dobrých výkonech ve Španělsku titul, u souseda začal skvěle

Po třech turnajích ve Španělsku se European Tour přesunula do Portugalska. A na Portugal Masters začal nejlépe italský golfista Nino Bertasio, jenž nasázel bez jediné chyby deset birdie. 


Ve Španělsku si Nino Bertasio nevedl vůbec špatzně. 419. hráč světového žebříčku sice na úvod zahrál až jako dělený osmašedesátý, v dalších dvou týdnech ale obsadil umístění v nejlepší dvacítce.

A nyní by třiatřicetiletý hráč rád získal titul. Nakročil k tomu opravdu skvěle, na Portugal Masters zahrál deset birdie bez jediné chyby, vytvořil si svůj rekord a je v čele o čtyři rány před Adrim Arnausem.

Druhý muž Open de Espaňa začal taktéž bezchybně, to Gavin Green s -5 už chyboval. Díky eaglu z dvanáctky jej ale dvě chybky na čtrnáctce a osmnáctce mrzet nemusí.

Velmi dobře odstartovali Pádraig Harrington, Lucas Bjerregaard či oba Hojgaardové, výsledek -4 stačí na dělenou čtvrtou pozici. Zabrat naopak musí Matt Wallace, Jamie Donaldson či Eddie Pepperell. Všichni tři začali kolem nad par a zítra budou bojovat o víkend.