Mexiko zatím Ortizovi přeje, k vidění dvě esa i loupež primátů

PGA TOUR
Mexiko zatím Ortizovi přeje, k vidění dvě esa i loupež primátů

V golfovém komplexu Riviera Maya se v tomto týdnu hraje turnaj WWT Championship at Mayakoba. V čele najdeme Matthewa Wolffa, dvě rundy přinesly taktéž dvě esa i nečekanou loupež primátů. 


Matthew Wolff ve čtvrtek naprosto fantasticky. Nasázel deset birdie bez jediné chyby a dostal se do čela. To si včera podobně jako Nino Bertasio v Evropě udržel, i on už ale drží náskok pouhých dvou ran.

Výrazně se k němu dotáhl především Scottie Scheffler, který sice až do svého dvanácté jamky kola hrál za -2, následně ale hřiště rozložil pěti birdie v řadě. O další úder zpět najdeme Carlose Ortize, jenž obhajuje osmou pozici, a také Viktora Hovlanda jakožto nejlepšího Evropana.

Neztrácí se ovšem rozhodně ani Sergio García, -9 stačí na skvělou dělenou pátou pozici. Naprostý kolabs naopak zažil Ian Poulter. Mr. Ryder Cup před odpalem na šestnáctce dělil patnáctou pozici, nakonec neprošel cutem. Za vše mohl "sněhulák" ze šestnáctky a následné bogey.

Cut nastaven na -4 se netýká ani Roryho Sabbatiniho, Garyho Woodlanda, Lukea Donalda, Shanea Lowryho, Graeme McDowella, Henrika Stensona, Zacha Johnsona, Brookse Koepky či vítěze z minulého týdne Lucase Herberta.

V průběhu úvodního dne byla k vidění taktéž dvě esa, hole-in-one zahráli John Huh a Chris Kirk, oba Američané bez potíží prošli cutem. V Mexiku došlo i na velmi zábavnou situaci, o kterou se postaral místní "opičí gang".