Pieters po TOP 10 z Británie i Nizozemska slaví na portugalské půdě

European Tour
Pieters po TOP 10 z Británie i Nizozemska slaví na portugalské půdě

Vítězem Portugal Masters se stal belgický golfista Thomas Pieters, jenž nejlépe zvládl víkendová kola. Pro Pieterse se jedná už o pátý titul z European Tour. 


Pieters v sobotu zahrál kolo za -6 i přes dvě bogey a jedno double-bogey. Dnes si vedení pohlídal, se dvěma birdie zahrál tři pod a celkem si připsal devatenáct ran pod par.

129. hráč světa tak po dobrých výsledcích z Nizozemska a Velké Británie, celkově už se raduje z pátého titulu na okruhu European Tour. Největším vyzyvatelem byl dlouho bezchybně hrající Nicolai Hojgaard.

Vítěz Italian Open ze začátku září nasázel osm birdie, na osmnáctce ale poprvé zachyboval a o šanci na titul se připravil. Stejně tak Matthieu Pavon, který mohl o prvenství bojovat i přes osmičku z pětiparové dvanáctky, kde přitom v minulých kolech dvakrát zaskóroval. Na sedmnáctce byl na úrovni Pieterse, zatímco ale Belgičan trefil birdie, Pavon si připsal bogey.

A podobně dopadl i Lucas Bjerregaard, jemuž ve finálovém kole nestačilo sedm birdie. Během víkendu se o titul mohl ucházet taktéž Adri Arnaus, který do páté jamky sobotního kola nechyboval. Na páté jamce ovšem zahrál triple-bogey a o šance se taktéž připravil.

Dobrý týden mají za sebou také Russell Bland a Pádraig Harrington. Prvně jmenovaný se protlačil dokonce do TOP 10, Harrington získal solidní dělenou dvanáctou pozici.