Ortiz obhajovat nebude, v letošním roce už si nezahraje

PGA TOUR
Ortiz obhajovat nebude, v letošním roce už si nezahraje

Na domácí půdě skončil Carlos Ortiz druhý, od čtvrtka měl obhajovat titul na Houston Open. Vše je ale jinak, mexický golfista si v tomto roce už nezahraje. 


Před třemi týdny musel kvůli zranění zápěstí odstoupit ze Zozo Championship. Přesto se dokázal vrátit a v rodném Mexiku skončil na skvělém druhém místě. V tomto týdnu měl poté poprvé obhajovat titul na PGA Tour.

„Je to v pořádku. Trochu to bolí, pořád mě to trápí, ale jdeme dál," povídal Ortiz v minulém týdnu. Hewlett Packard Enterprise Houston Open ale nakonec bude bez něj. Rozhodnutí přišlo včera, kdy si od doktorů vyslechl nepříjemnou zprávu. 

Ortiz podstoupil magnetickou rezonanci, po které mu lékaři doporučili minimálně čtyřtýdenní klid. Třicetiletý rodák z Guadalajary by se měl do kolotoče PGA Tour vrátit na začátku příštího kalendářního roku.

"Je to pro mě neskutečné zklamání, protože jsem se těšil na obhajobu svého prvního titulu na PGA Tour v Texasu, mém druhém domově. Je mi ctí být šampiónem tohoto turnaje a těším se na návrat v příštím roce," dodal Ortiz. V poli jej pro Houston Open nahradí John Huh.