Posledním vítězem turnaje European Tour je Collin Morikawa, McIlroy měl neuvěřitelnou smůlu

European Tour
Posledním vítězem turnaje European Tour je Collin Morikawa, McIlroy měl neuvěřitelnou smůlu

Vůbec posledním vítězem turnaje European Tour se stal v Dubaji americký golfista Collin Morikawa, který zároveň s obrovským náskokem ovládl celkové pořadí Race to Dubai. 


Kolo dne zahrál Rakušan Bernd Wiesberger. Ten se přitom po třech dnech krčil na poslední pozici s výsledkem +11. Dnes ovšem nasázel devět birdie bez jediné chyby a alespoň trochu si spravil náladu.

Na opačné straně leaderboardu to dlouho vypadalo na triumf Roryho McIlroye. Skvěle sice hrál Matt Fitzpatrick a na chvíli se dokonce dostal do vedení, šestnáctku a sedmnáctku ale proměnil v bogey hru a birdie na poslední jamce už výrazněji nepomohlo.

Velmi nenápadně, o to více konzistentně hrál Collin Morikawa, jenž už po třech dnech věděl, že pokud nijak drasticky neselže, dojde si pro celkový triumf v Race to Dubai. Místo toho Morikawa z posledních sedmi jamek pět využil ke skórování a vyhrál i závěrečný turnaj DP World Tour Championship.

Tento turnaj byl mimochodem posledním v rámci European Tour, od příští sezóny, která startuje již příští týden, bude mít Tour název DP World Tour.

Co se McIlroye týče, ten měl v závěru kola neuvěřitelnou smůlu. Na čtrnáctce byl po druhé ráně deset metrů od vlajky, birdie zahrát nedokázal. Na patnáctce zahrál dělový drive, následně ale trefil tyč a míček se mu odrazil do bunkeru. Výsledkem bylo bogey. Na šestnáctce přišel trojputt a další bogey. Na sedmnáctce birdie zahrát nedokázal a bylo po nadějích.

Bláznivá byla i závěrečná jamka. McIlroy trefil drive neuvěřitelně doprava, provizi zahrál do vody. Míček se nakonec našel a McIlroy jej neuvěřitelně zprava poslal na green. Míček ale doputoval do vody a tento moment jen podtrhl závěrečný zmar Severního Ira. Přišel ještě trojputt a McIlroy si tak na závěr připsal bogey. Za Morikawou zaostal o pět ran a musí se spokojit s dělenou šestou pozicí.