Gooch se po prvním titulu vyšvihl do čela FedEx Cupu

PGA TOUR
Gooch se po prvním titulu vyšvihl do čela FedEx Cupu

Talor Gooch má za sebou nejlepší týden ve své kariéře. Poprvé v kariéře opanoval turnaj PGA Tour a rázem se vyšvihl i do čela průběžného pořadí FedEx Cupu. 


Zatímco European Tour o víkendu teprve skončila, PGA Tour má novou sezónu již v plném proudu. Další turnaj Fedex Cupu, RSM Classic, tentokrát ovládl Talor Gooch a pro amerického golfistu šlo o vůbec první úspěch mezi elitou.

Třicetiletý rodák z Midwest City v Oklahomě se naposledy radoval před čtyřmi lety, kdy se mu povedlo zvítězit na Web.com Tour, nynější Korn Ferry Tour. Gooch v turnaji udělal jen dvě chyby a pro titul si došel bez potíží s náskokem tří ran na druhého Mackenzieho Hughese.

Gooch se zároveň dostal do čela FedEx Cupu, jelikož odehrál už šestý turnaj probíhající sezóny. Ze čtrnáctého místa zažil solidní posun, ne ovšem největší. Sebastian Muňoz se díky třetímu místu posunul z 59. na 19. pozici.

Co se Gooche týče, ten po svém premiérovém titulu zažil posun i ve světovém žebříčku, aktuálně se může pyšnit třiatřicátou pozicí, což znamená zlepšení o devatenáct míst.