Lieser začal velmi dobře, poté přišel pád. V JAR se úvodní kolo nedohrálo

European Tour
Lieser začal velmi dobře, poté přišel pád. V JAR se úvodní kolo nedohrálo

Úvodní turnaj nové sezóny s novým názvem odstartoval. První kolo Joburg Open se nedohrálo, Ondřej Lieser měl vynikající start, nyní už ale hraje nad par hřiště. 


Úvodní odpal DP World Tour provedl Dean Burmester. Největší domácí hvězda ale nijak zvlášť nezářila, nakonec zahrála za +1. První kolo se ani nedohrálo, v čele je zatím dvojice Hidalgo - Lawrence, hrají za -6 s tím, že Španěl má dohráno a na domácího hráče čeká poslední jamka.

Výborně odstartoval i český golfista Ondřej Lieser. Na první jamce hrál par, poté třikrát v řadě zaskóroval a propracoval se na dělené čtvrté místo, tehdy s odstupem jediné rány na lídry.

Jenže v dalším průběhu se zasekl, na sedmnáctce zahrál bogey a nevyšly mu ani úvodní jamky první devítky. Na jedničce, dvojce a čtyřce zahrál bogey a se skóre +1 se prozatím propadl na dělené 68. místo. Zbývá mu dohrát ještě čtyři jamky.

Hned v úvodním podniku DP World Tour trefil hole-in-one domácí JC Ritchie. Ten zahrál čtyři birdie, čtyři bogey i "sněhuláka" na pětiparové dvanáctce. Na sedmnáctce se ale trefil rovnou do jamky a získal Jaguar F-Type v hodnotě více než dvou milionů korun.