Nakonec jen dvě. DP World Tour začala neslavně

European Tour
Nakonec jen dvě. DP World Tour začala neslavně

První turnaj DP World Tour se tedy příliš nevyvedl. Kvůli nové mutaci koronaviru bylo Joburg Open zkráceno na tři kola, kvůli nepřízni počasí bylo nakonec ukončeno již po dvou kolech. Vítězem se tak stává domácí Thriston Lawrence.


Třetí runda, která měla být kvůli nové mutaci koronaviru také poslední, sice začala, hráči ale stihli odehrát jen poměrně malou porci jamek. Například Ondřej Lieser stihl úvodní devítku, na které si připsal bogey na jedničce a následně birdie na trojce a šestce.

Díky tomu se posunul na dělené 23. místo, o to ale nakonec přijde. Vítězný Thriston Lawrence šel jen dvě jamky a na té první taktéž chyboval. Hned poté ale byla hra kvůli špatnému počasí přerušena.

A třetí kolo obnooveno nebude. Organizátoři turnaje, tedy Sunshine Tour a DP World Tour, se rozhodli ponechat výsledky po dvou kolech a turnaj ukončit. Z premiérového titulu na okruhu se tak raduje domácí Thriston Lawrence, jenž měl po dvou kolech skóre -12.

Ondřej Lieser zůstává na skóre -1, což znamená solidní dělené dvaatřicáté místo, které mu patřilo po dohrání druhé rundy.