Morikawa selhal, slaví Hovland. Neměl přitom daleko k trestu

PGA TOUR
Morikawa selhal, slaví Hovland. Neměl přitom daleko k trestu

Neuvěřitelný výkon předvedl ve finále Hero World Challenge Viktor Hovland a slaví svůj čtvrtý titul na okruhu. Neměl ale přitom daleko k problémům, když si na jedné jamce čistil green, ačkoliv míček na greenu nebyl. Naprosto naopak selhal Collin Morikawa, jasný lídr po sobotním Moving day. 


Po Moving day se zdálo, že další velký titul bude slavit Collin Morikawa. Po vítězství v Race to Dubai vedl po třech kolech o plných pět ran před Brooksem Koepkou, šest ran ztráceli Patrick Reed, Daniel Berger, Viktor Hovland, Tony Finau a Sam Burns.

Morikawa ale dnes naprosto selhal. Kazil jednu ránu za druhou, na první devítce poztrácel pět ran i kvůli dvěma double-bogey, na té druhé už krvácení nezastavil. S výsledkem -14 obsadil dělenou pátou pozici.

Špatně si vedl i Brooks Koepka, zahrál dvě nad a propadl se na dělené deváté místo. Parádně hrál naopak Scottie Scheffler, nasázel devět birdie, o vítězství jej ale připravilo triple-bogey na čtyřce.

Ještě brutálnější ztráty zaznamenal Jordan Spieth. Dvakrát hrál triple-bogey, jednou double a nepomohlo ani šest přesných zásahů. Za jednu výraznější ztrátu mohlo také odpalování ze špatného místa, kvůli kterému přišel o dvě rány také Henrik Stenson. 

A nyní už k vítězi. Čtvrtý titul z PGA Tour získal norský golfista Viktor Hovland. Ten třikrát v řadě zaskóroval od šestky do osmičky, o jeho triumfu ale rozhodla senzační řada od čtrnáctky do šestnácky.

Potřetí v turnaji trefil na čtyřparové čtrnáctce eagle, dvě rány upsal i na patnáctce a po birdie na šestnáctce bylo jasno. Na triumfu už nic nezměnily ani dvě bogey na konec. 

Chvíli se ale rozhodovalo o možné penalizaci za čištění greenu, ačkoliv míček na greenu nebyl. Nakonec je ale vše v pořádku a sympatický Nor se může znovu radovat.