Lieser podle očekávání golfistou roku. Mezi ženami znovu vládla Spilková

Lieser podle očekávání golfistou roku. Mezi ženami znovu vládla Spilková

26. Večer českého golfu podle očekávání opět patřil dvojici Ondřej Lieser - Klára Spilková. Nejlepším amatérem se stal  Filip Jakubčík, mezi ženami v téže kategorii triumfovala Sára Kousková.


Nejlepšími golfisty sezóny se podle očekávání stali Ondřej Lieser a Klára Spilková. Oba prožili poměrně úspěšný rok, oba si zahráli na olympijských hrách v Tokiu, Spilková ale po nepovedeném závěru přišla o kartu na LPGA Tour.

Amatéry roku jsou Filip Jakubčík, který si letos připsal hned pět vítězství. Slavil například na Kunětické hoře, kde opanoval mezinárodní mistrovství republiky na rány. Sára Kousková pro změnu překvapivě triumfovala na turnaji LETAS Amundi Czech Ladies Challenge na Konopišti. 

V příštím roce se Kousková stane profesionálkou a nyní bojuje o kartu na Ladies European Tour.

Uděleny byly i další ceny. Výroční cenu PGA of Czech Republic mimo jiné za přínos českému golfu obdržel Filip Mrůzek. Do síně slávy poté byli uvedení Jiří Němec, prezident Čertova břemena, a Zdeněk Kodejš, nedávný prezident ČGF.

Nejkvalitnějším golfovým areálem se na 26. Večeru českého golfu stal Panorama Golf Resort, nejoblíbenějším areálem je poté Golf Resort Kaskáda.