Kapalua přivítá Mickelsona, po dlouhých letech čekání

PGA TOUR
Kapalua přivítá Mickelsona, po dlouhých letech čekání

Phil Mickelson letos senzačně opanoval PGA Championship a zajistil si tím účast na turnaji šampionů. Na tuto akci byl pozván již několikrát, dlouho ale Sentry Tournament of Champions odmítal.


Mezi lety 2000 až 2013 se jen jednou stalo, že by Phil Mickelson v sezóně nezvítězil. Přesto se na Sentry Tournament of Champions pravidelně neobjevoval. Naposledy se na tomto turnaji objevil v lednu roku 2001.

Turnaj šampionů dvakrát opanoval. V roce 1994 porazil v play-off Freda Couplese, o čtyři roky později přehrál o ránu Tigera Woodse a Marka O´Mearu. Tehdy se ale vítězové turnajů PGA Tour ještě scházeli v Kalifornii na hřišti La Costa Resort and Spa.

Nyní je ale Mickelson zpět, a to díky nečekanému vítězství na PGA Championship. A po jednadvaceti letech se skutečně na tuto akci vrátí a objeví se mezi Jonem Rahmem, Collinem Morikawou, Brooksem Koepkou či Brysonem DeChambeau.

"Jsme naprosto nadšeni, že můžeme přivítat Phila Mickelsona zpět v Kapalue. Jeho návrat přidává další hvězdnou sílu do již neuvěřitelně talentovaného pole," uvedl výkonný ředitel akce Alex Urban.