Neúspěch při zisku karty a neúčast na Ryder Cupu? I přesto skvělá sezóna, míní MacIntyre

PGA TOUR
Neúspěch při zisku karty a neúčast na Ryder Cupu? I přesto skvělá sezóna, míní MacIntyre

Robert MacIntyre má za sebou vynikající sezónu, a to i přesto, že se i přes silný úvod roku 2021 neprobojoval na Ryder Cup a nakonec ani nezískal kartu na PGA Tour. Co plánuje talentovaný Skot pro příští ročník?


Skotský golfista Robert MacIntyre má za sebou, alespoň dle svých vlastních slov, povedenou sezónu. Korunoval ji především děleným osmým místem na The Open. Pětkrát v roce skončil v TOP 10, v Race to Dubai obsadil konečnou devátou pozici.

Na druhé straně nedokázal urvat jediné vítězství, přišel o Ryder Cup ve Whistling Straits a nakonec ani nevybojoval kartu pro PGA Tour. Přesto je s brzy uplynulým rokem spokojený.

"Rozhodl jsem se zkusit to, co bylo pro mou kariéru nejlepší. A tím bylo hrát finále Korn Ferry Tour. Nebyly to ale nejlepší dva týdny. Když se ovšem ohlédnu zpět, kdybych měl možnost udělat to znovu, zcela jistě bych to udělal. Golf je na 99,9 procent individuální sport a cílem každého je získat kartu na PGA Tour," uvedl MacIntyre. 

Jak již ale bylo zmíněno, boj o elitu se mu vůbec nepovedl. Cutem neprošel ani na jednom ze dvou kvalifikačních turnajů a následně se mu nepovedlo ani BMW PGA Championship. I kvůli tomu přišel o možnost zahrát si Ryder Cup ve Spojených státech amerických.

"Dal jsem do toho, co jsem mohl. Nedopadlo to, ale dostanu další šanci. Bylo zklamáním, že jsem na Ryder Cupu nebyl, ale když to vezmu z celkového hlediska, nehrál jsem tehdy dost dobře na to, abych tam mohl být," byl v rozhovoru sebekritický.

Pro příští rok mu nicméně optimismus a zdravé sebevědomí nechybí. "Svá očekávání jsem nastavil opravdu vysoko. Jsem snílek, takže cíle budou vždy vysoké. Jsem trochu zklamaný, že jsem v roce nevyhrál, ale předváděl jsem skvělé výkony na majorech a dokázal jsem si některé cíle splnit. Příští rok by mohl být podobný."

Závěrem MacIntyre přiznal, že jeho cílem je zcela jistě Ryder Cup za dva roky v Itálii. "Měl jsem letos šanci na The Open, do konce zbývalo jen šest jamek, ale pravděpodobně jsem příliš tlačil na pilu a proto to nevyšlo. V tomto ohledu bych hrál rád jinak. Mým hlavním cílem je být součástí příštího Ryder Cupu. Za dva roky tam zřejmě bude nová parta kluků, musím pokračovat v dobré práci a pokud ji budu dělat, pak se to určitě povede," dodal Robert MacIntyre.

Připomeňme, že pětadvacetiletý rodák z Obanu letos vypadl z elitní světové padesátky, přesto si v roce zajistil účast na všech čtyřech majorech.