Po sto dnech je Cantlay zpátky, doma především odpočíval

PGA TOUR
Po sto dnech je Cantlay zpátky, doma především odpočíval

Patrick Cantlay prožil vynikající loňskou sezónu, kterou korunoval vítězstvím ve FedEx Cupu. Po Ryder Cupu si poté dopřál dlouho pauzu trvající 100 dní. Během ní především odpočíval, nezapomínal ale ani na golf. 


Na začátku září triumfoval na Tour Championship, o jednu ránu porazil Jona Rahma a získal pro sebe celý FedEx Cup. Na konci měsíce pomohl americkému výběru k jasnému vítězství v Ryder Cupu a poté si naordinoval nečekaně dlouhé volno.

Patrick Cantlay jako jediný hráč z TOP 10 od Ryder Cupu nehrál a doma v Jižní Kalifornii strávil 100 dní. Během této doby především relaxoval a naplno se věnoval své rodině.

"Cvičil jsem a strávil jsem nějaký čas doma. Kvůli golfu cestuji tolik, že bylo opravdu příjemné být doma, byl to pro mě opravdový odpočinek. Ale baví mě sledovat golf, takže jsem se na turnaje díval a bylo tam spoustu kluků, kteří hráli opravdu dobře," uvedl před návratem na hřiště.

"A ačkoliv jsem seděl doma, vůbec mě nenapadlo, že by bylo lepší, kdybych tam byl s nimi," nelitoval svého setrvání u rodiny Cantlay. Z deštivé Jižní Kalifornie se v tomto týdnu ale přesunul na Havaj a na návrat po sto dnech bez golfu se samozřejmě těší.

"Zní to možná hloupě, ale myslím, že úspěch plodí úspěch. Takže si myslím, že když vyhráváte turnaje, jste ve vedení nebo blízko k vedení, budete se na hřišti cítit pohodlněji. Myslím, že taková věc v budoucnu rozhodně pomáhá. Takže z tohoto pohledu byl loňský rok nesmírně užitečný, protože jsem uzavíral turnaje opravdu pozitivním způsobem, zvítězili jsme na Ryder Cupu a myslím, že tyto pozitivní vzpomínky mi do budoucna zcela jistě pomohou," dodal Cantlay.

Na Sentry Tournament of Champions se Patrick Cantlay objeví patnáct minut před půlnocí našeho času a v prvním kole mu bude dělat parťáka Harris English.