Smith má čtvrtý titul, na Havaji se navíc zapsal do historie

PGA TOUR
Smith má čtvrtý titul, na Havaji se navíc zapsal do historie

Australan Cameron Smith na Havaji získal svůj čtvrtý titul na okruhu. Potřeboval k tomu neuvěřitelných 34 ran pod par, což je přepsání historie PGA Tour. 


Na hřišti Plantation se děly neuvěřitelné věci už v sobotu. Justin Thomas utvořil nový rekord tohoto hřiště, když zahrál dvanáct ran pod par. Jenže za necelé dvě hodiny jej dorovnal Jon Rahm.

A zatímco Thomasovi to k útoku na nejlepší úplně nepomohlo, Rahm se dotáhl na čelo a pro finále vytvořil dvojici s Cameronem Smithem. A oba dva lídři nám ve finále předvedli bezchybný golf.

Rahm si připsal sedm birdie a jedenáct parů, Smith ale ještě o jedno birdie více. S -34 dosáhl na čtvrtý titul z nejslavnějšího okruhu a přepsal historii PGA Tour. Ještě žádný hráč na takové skóre nedosáhl. A neřešme, že na Havaji se hrálo na hřišti s parem 73.

Duo Thomas - Rahm ve finále napodobil Australan Matthew Jones. Ten o víkendu upsal neskutečných 23 ran (nový rekord PGA Tour), včera zahrál 61 ran a celkem během víkendu nasázel bez jediné chyby čtyři eagly a 15 birdie.

V první desítce skončili také Patrick Cantlay, Collin Morikawa, Justin Thomas, Sungjae Im, Kevin Kisner a Daniel Berger. Prvně jmenovaný ale na vítěze ztratil osm ran, další dokonce více.

Poslední pozici obsadil Jason Kokrak, tomu se podařilo za čtyři dny zahrát skóre -7.