K Nicklausovi a Playerovi se letos na Masters připojí Tom Watson

PGA TOUR
K Nicklausovi a Playerovi se letos na Masters připojí Tom Watson

Vynikající americký golfista Tom Watson se stane jedenáctým hráčem, který bude mít možnost jako čestný startér zahájit první major sezóny,  Masters Tournament. 


Tradice čestných startérů na Masters započala v roce 1963. Od té doby se na úvodní jamce před začátkem samotného majoru ukázalo deset golfistů. Pravidelně se po dlouhou dobu tohoto ceremoniálu účastnili Jack Nicklaus, Gary Player a Arnold Palmer.

Posledně jmenovaný ovšem v roce 2016 zesnul a první major sezóny otevírali Nicklaus s Playerem. Loni se dostalo pocty Leemu Elderovi, jenž se v roce 1975 stal prvním Afroameričanem na major turnaji. V listopadu minulého roku poté ve svých sedmaosmdesáti letech zemřel.

Nyní se v Augustě dostane na Toma Watsona, dvojnásobného vítěze Masters, jenž se tak stane jedenáctým čestným startérem.

"Augusta National v dubnu je jedním z mých oblíbených míst. Mám nesmírně příjemné vzpomínky na to, jak jsem jaklo mladík Masters sledoval a poté na období, kdy jsem Masters vyhrál. Je mi velkou ctí, že se mohu připojit ke svým kamarádům a být s Jackem a Garym jako čestný startér na nadcházejícím Masters," uvedl ve svém prohlášení Watson.

Organizátoři turnaje, kteří Watsona dnes jmenovali, nicméně nedodali, zda se Watson stane stálým členem startovacího ceremoniálu, nebo bude jeho vystoupení v Augustě jednorázové.