Kisner o neúčasti na Ryder Cupu: Asi mě nemají rádi

PGA TOUR
Kisner o neúčasti na Ryder Cupu: Asi mě nemají rádi

Americký golfista Kevin Kisner už několikrát prokázal, že jamková hra mu není cizí. Na Ryder Cupu si ale dosud nezahrál a tuto skutečnost nyní komentoval v podcastu Colta Knosta a Drewa Stoltze.


Kevin Kisner již několikrát dokázal, že jamková hra mu sedí. Výrazně se prosadil při Presidents Cupu v roce 2017, na WGC-Dell Match Play má jednu druhou pozici z roku 2018 a také vítězství o rok později. 

Na Ryder Cup si ale zatím nesáhl, i když loni k tomu neměl vůbec daleko. Sezónu měl znovu velmi dobrou, play-off FedEx Cupu mu nicméně nevyšlo a po dvou turnajích se loučil.

V kvalifikačních bodech obsadil celkem osmnáctou pozici, přesto se objevily hlasy expertů, že by Kisner měl být vybrán pro své kvalitní puttování a také výbornou hru na jamky. Steve Stricker si jej ovšem nevybral.

"Nevím, člověče, asi mě nemají rádi," řekl úvodem v podcastu Subpar s Coltem Knostem a Drewem Stoltzem. "Už asi čtyři roky po sobě mám stejný telefonát od každého kapitána, kde slyším, že jsem byl v týmu, ale poté jsem neměl dobré play-off- Říkám si dobře, je mi to vlastně jedno. V play-off jsem ale opravdu nezahrál vůbec nic," přiznává sebekriticky Kisner.

Proti Strickerovi navíc rozhodně nic nemá. "Strickera k smrti miluju, je to můj oblíbený kapitán. Ale nevybral si mě," doplňoval Kisner, který se nebál použít i pár ostřejších výrazů.

"Rád hraji týmový golf, rád reprezentuji USA a rád bych byl v jakémkoliv týmu. Ale kdyby má kariéra zítra skončila, jsem naprosto spokojen se vším, co jsem dokázal. Kdybyste mi před patnácti lety řekli, že budu mít čtyři výhry na Tour, že si zahraji na Presidents Cupu a budu na pětatřiceti majorech v řadě, zbláznil bych se z toho."

"Jsem v pohodě s tím, co jsem udělal. Mám skvělou rodinu a mohu si dělat prakticky, co chci," dodal Kisner.