Li se vrací do hry, na Havaji je druhý za Henleym

PGA TOUR
Li se vrací do hry, na Havaji je druhý za Henleym

Russell Henley předvedl dvě skvělá kola a před víkendem vede turnaj Sony Open in Hawaii o tři rány před Hao-Tongem Li, který by se rád vydrásal z páté světové stovky.


Na hřišti Waialae Country Club prožil vynikající úvodní kolo Kevin Na a také Jim Furyk, který zahrál osm ran pod par včetně esa na sedmnáctce. Oběma se ale druhá runda příliš nepovedla.

Furyk zahrál tři bogey a jediné birdie, Na si připsal jen o jedno birdie více. Do čela se tak propracovali jiní. Russell Henley ve čtvrtek bez chyby nasázel osm birdie, včera sice dvakrát chyboval, dvakrát ale pro změnu zasadil eagley a na posledních šesti jamkách odepsal šest ran.

Vede tak o tři údery před Hao-Tongem Li. Hvězdný čínský golfista a majitel dvou titulů z European Tour se v posledních letech propadl až na 460. místo světového žebříčku, na Havaji ale hraje skvěle a se skóre -12 může pomýšlet na jeden ze životních výsledků.

Jeden úder na něj ztrácí Matt Kuchar, solidně si vedou také Stewart Cink, Corey Conners, Brandt Snedeker či Hideki Matsuyama, kteří se drží v elitní desítce. Na děleném pátém místě je také Keita Nakajima, amatérská světová jednička.

Cutem naopak neprošli Zach Johnson, Sung Kang, Rory Sabbatini, Graeme McDowell, Abraham Ancer, Sungjae Im a také australská dvojice Matthew Jones - Cameron Smith, která tolik zazářila na turnaji šampionů. Dodejme, že na cut bylo potřeba hrát před víkendem alespoň -5.