Matsuyama ztrácel pět ran, přesto je vítězem Sony Open

PGA TOUR
Matsuyama ztrácel pět ran, přesto je vítězem Sony Open

Hideki Matsuyama a Russell Henley si to ve včerejším finále Sony Open in Hawaii rozdali o titul. Nakonec se raduje ten slavnější, i když vítěz Masters z loňského roku ztrácel na začátku finální devítky pět ran. 


Russell Henley vstupoval do finálového kola s náskokem dvou ran na Hidekiho Matsuyamu a reálně mohl snít o svém čtvrtém titulu a o zisku triumfu po téměř pěti dlouhých letech.

První devítka se Henleymu vydařila nadmíru dobře. Od šestky do devítky upsal pět úderů a dostal se do pohodlného náskoku pěti ran právě na Japonce. Jenže na druhé devítce naprosto selhal.

Nepřipsal si jediné birdie, naopak chyboval na jedenáctce a dovolil vítězi Masters se přiblížit. A devětadvacetiletý Japonec šancí nepohrdl. Vyšvihl čisté kolo, na druhé devítce čtyřikrát zaskóroval a díky birdie na osmnáctce si vynutil play-off.

A v něm bylo rozhodnuto už na první jamce. Zatímco Henley zahrál bogey, Matsuyama neuvěřitelnou druhou ranou poslal míček těsně od jamky a eagle byl jistotou. Pro rodáka z prefektury Ehime jde už o osmý vavřín na PGA Tour.

Povedený turnaj mají za sebou taktéž Seamus Power či Kevin Kisner, kteří dělí konečné třetí místo. TOP 10 vybojovali i Lucas Glover, Russell Knox nebo Matt Kuchar, naopak těsně za nakonec skončil Hao-Tong Li. Dělená dvanáctá pozice je ovšem pro dvojnásobného vítěze na European Tour skvělým výsledkem.