DP World Tour hostí první velkou akci, v čele Jamieson

DP World Tour
DP World Tour hostí první velkou akci, v čele Jamieson

DP World Tour má za sebou úvodní kolo hvězdně obsazeného turnaje Abu Dhabi HSBC Championship. V čele je Skot Scott Jamieson, skvěle si vedou i evropské hvězdy v čele s Viktorem Hovlandem. To Collin Morikawa jako obhájce Race to Dubai příliš dobře nezačal. 


Na hřišti Yas Links v Abu Dhabi začal nejlépe Skot Scott Jamieson. Devět birdie a devět parů na prvenství stačí. Jen jeden úder ovšem ztrácí jedna z největších hvězd prvního velkého turnaje DP World Tour, Nor Viktor Hovland. 

Sedmý hráč světa taktéž zahrál devět birdie, na dvanáctce si ale připsal také jedno bogey. Třetí pozici s odstupem další rány zaujal Thomas Pieters, v nejlepší dvacítce poté najdeme také anglické trio Hatton - Poulter - Fleetwood, Rafu Cabreru-Bella, Nicolaie Hojgaarda, Roberta MacIntyrea, Bernda Wiesbergera, Erika van Rooyena a překvapivě také Andrea Pavana, který se poslední léta neuvěřitelně trápí.

Jedním dechem ale dodejme, že na TOP 20 aktuálně stačí skóre -3. To znamená dělené sedmnácté místo, na kterém po prvním, nedohraném dni figuruje jednadvacet hráčů.

Cutem by prošli také Adam Scott, Lee Westwood či Thorbjorn Olesen. Některým hvězdám se ovšem úvodní den příliš nepodařil. Rory McIlroy začal čtyřmi bogey a stejným počtem zásahů, podobně hráli také Matt Wallace, Henrik Stenson nebo Danny Willett. 

Ránu nad par hřiště poté zahrál Collin Morikawa, obhájce vítězství Race to Dubai. Světová dvojka jen dvakrát zaskórovala a kromě bogey na sedmnáctce přišla ještě o dvě rány na tříparové osmičce.