Jamieson se první pozice drží i po Moving day, stíhat jej budou Lowry a Pieters

DP World Tour
Jamieson se první pozice drží i po Moving day, stíhat jej budou Lowry a Pieters

Scott Jamieson sahá po senzačním titulu v Abu Dhabi, jednalo by se teprve o jeho druhý úspěch a to navíc po dlouhých devíti letech. Ve finále mu ale potíže hodlají dělat Shane Lowry, Thomas Pieters či Viktor Hovland. 


Včera zahrál Scott Jamieson dvě rány nad par, dnes ale znovu naplno udeřil. Upsal čtyři rány a i před finále se drží v čele. Náskok je ale minimální. Bezchybně totiž dnes zahráli Thomas Pieters a Shane Lowry a ztrácí tak jediný úder. 

Podobně mohl dopadnout i Viktor Hovland. Norská hvězda ale místo birdie na poslední jamce chybovala a zůstává tak na skóre po první rundě, tedy -8. Na stejném skóre je také Shubhankar Sharma, další senzace turnaje Abu Dhabi HSBC Championship.

O titul mohou zabojovat také Ian Poulter, Adam Scott a překvapivě také Andrea Pavan. Všichni tři se taktéž drží v první desítce. Vystoupal také Rory McIlroy, jenž se tak tak probojoval do víkendu.

Dnes chyboval pouze jednou, k tomu přidal čtyři birdie a také eagle na pětiparové sedmičce. Na ní už během tří kol upsal pět ran. Dlouho si vedl výtečně Tyrrell Hatton. Šest birdie a ještě na čtrnáctce bez jediné chyby. Po bogey na patnáctce ale ztratil hned čtyři rány na poslední jamce a je na stejném výsledku jako McIlroy.

O triumf zcela jistě nebude bojovat obhájce Race to Dubai Collin Morikawa (+2), cutem poté neprošli Hao-Tong Li, Robert MacIntyre, Edoardo Molinari, Danny Willett či Nicolai Hojgaard.