Cantlay už bezchybný není, v Kalifornii ovšem stále vede

PGA TOUR
Cantlay už bezchybný není, v Kalifornii ovšem stále vede

Na třech hřištích společně s amatéry se hraje další turnaj PGA Tour The American Express. Součástí je světová jednička Jon Rahm, vede ovšem úřadující šampion FedEx Cupu Patrick Cantlay. 


Pete Dye Stadium Course hostí další podnik PGA Tour, tentokrát The American Express. Hraje se na třech hřištích společně s amatéry a cut nastane až po sobotní třetí rundě.

Čtrnáct ran během úvodních dvou dnů upsal Patrick Cantlay a právě úřadující šampion FedEx Cupu turnaj vede. Vynikající bylo především jeho úvodní kolo, během kterého nasázel bez jediné chyby osm birdie a jeden eagle.

Vysoko hrají také Wil Zalatoris, Zach Johnson a překvapivě také italský golfista Francesco Molinari. Bývalý hráč elitní světové desítky je momentálně až 249., v Kalifornii nicméně skvěle puttuje a výsledek -10 mu dává solidní naději na vynikající výsledek.

Zcela mimo hru jsou naopak Rickie Fowler, Matthew Wolff, Rory Sabbatini, Sung Kang a také Phil Mickelson. V průběhu úvodní rundy si Mickelson připsal dvě birdie a eagle, kromě toho ale také tři bogey, double-bogey a také quintuple-bogey ze čtyřparové osmičky.

V pátek zahrál jeden úder nad par a dnes bude bojovat o to, aby neskončil na poslední pozici.