Swafford si pro třetí titul na PGA Tour došel po finále s pěti pary

PGA TOUR
Swafford si pro třetí titul na PGA Tour došel po finále s pěti pary

Hudson Swafford se v La Quinta Country Clubu raduje ze svého třetího primátu na okruhu PGA Tour. Ve finálovém kole řádil i chyboval, během osmnácti jamek si připsal jen pět parů. 


Hudson Swafford má třetí titul z PGA Tour a druhý z tohoto turnaje. Poprvé se radoval před pěti lety, kdy tento podnik nesl název CareerBuilder Challenge. V Kalifornii prožil bláznivé finálové kolo.

Zahrál jen pět parů, kromě toho přidal tři bogey, devět birdie a vítězný eagle na šestnáctce. Právě ten mu zajistil nedostižitelný náskok. Na rozdíl dvou ran se k němu dostal Tom Hoge, který tak má v krátké době za sebou třetí skvělé umístění.

Po dvou bogey na úvodních třech jamkách zářil také Lanto Griffin. Kromě hole-outu na dvanáctce do eaglu pětkrát zaskóroval v podobě birdie, nakonec mu scházely tři rány. Podobně dopadli také Brian Harman a Lee Hodges.

Do elitní desítky se vměstnalo celkem osm Američanů a také dva Evropané. A zatímco světová jednička Jon Rahm zůstala i kvůli neuvěřitelné sobotní smůle na greenech až ve druhé desítce, senzační umístění vybojoval Francouz Paul Barjon a také Ital Francesco Molinari.

Devětatřicetiletý Ital dokonce mohl bojovat o titul, nebýt dvou chyb na úvodních třech jamkách. Od té chvíle zaskóroval hned sedmkrát a až závěrečné dvě jamky (par, bogey) jej připravily o možnost ucházet se o nečekaný titul.

Dodejme, že Molinari na titul čeká už téměř tři roky.

Co se cutu týče, ten se určoval po třech kolech. Neprošli jím Sung Kang, Phil Mickelson, Matthew Wolff, Carlos Ortiz, Luke Donald, Alex Noren či Cameron Tringale.

Za zmínku stojí také hole-in-one Pattona Kizzirea. Šlo o jeho třetí eso v kariéře na PGA Tour. Kromě toho ale dokázal zahrát také triple-bogey na devítce a celkově obsadil dělené dvaadvacáté místo.