JB Hansen pokračuje ve výborných výkonech, hvězdně obsazené Dubai Desert Classic vede

DP World Tour
JB Hansen pokračuje ve výborných výkonech, hvězdně obsazené Dubai Desert Classic vede

Evropská špička se opět sešla v Dubaji, tentokrát se hraje Dubai Desert Classic, opět s úřadujícím vítězem Race to Dubai Collinem Morikawou. V čele je ale Dán JB Hansen.


První kolo Dubai Desert Classic na hřišti Emirates GC se nedohrálo, to se ale týká pouze šesti hráčů. Mezi nimi je i Justin Harding, který zítra před druhou rundou odehraje závěrečnou jamku. O Hardingovi mluvíme proto, jelikož dělí se skóre -6 druhou pozici.

Vede JB Hansen, jenž nasázel sedm birdie a nechyboval. Hansen potvrzuje skvělou formu z posledních měsíců. V Dubaji má za sebou už tři turnaje, na Dubai Championship zvítězil, následně dělil deváté místo. Předtím měl na Pyrenejském poloostrově tři umístění do TOP 20, jednou skončil dělený čtyřiadvacátý.

-5 hrají po první rundě Tommy Fleetwood či Sergio García, o ránu zpět se nachází další hvězdy světového golfu, Viktor Hovland či Collin Morikawa, úřadující vítěz Race to Dubai.

Pod parem hrají také Tyrrell Hatton, Matt Wallace, Lee Westwood, Paul Casey, Pádraig Harrington, Edoardo Molinari, vítěz z minulého týdne Thomas Pieters a také Adam Scott, který tento turnaj málem začal dvěma jamkami bez použití putteru.

O cut naopak zítra budou bojovat Thorbjorn Olesen, Henrik Stenson, Danny Willett, Miguel Ángel Jiménez, Ian Poulter nebo Jamie Donaldson. Všichni tito hvězdní Evropané hrají nad par.