McIlroy znovu zkolaboval, senzační titul tak má Hovland

DP World Tour
McIlroy znovu zkolaboval, senzační titul tak má Hovland

Rory McIlroy podruhé v krátké chvíli v závěru prestižního turnaje zkolaboval a titul nezískal. Překvapivě se tak v Dubaji raduje norský golfista Viktor Hovland. 


Dubaj je pro Roryho McIlroye zřejmě prokletá. V listopadu selhal v závěru turnaje DP World Tour Championship, dnes neslavně zkolaboval na Dubai Desert Classic. Přitom to dlouho vypadalo růžově.

Na desítce naprosto senzačně zachránil alespoň bogey, když musel po druhé náročné ráně svůj míček prohlásit za nehratelný. Následně si připsal dvě birdie na třech jamkách a utrhl se.

Dosud vedoucí Justin Harding totiž na jedenáctce ztratil tři rány a bylo po nadějích. Nakonec skončil dělený čtvrtý. K Severnímu Irovi se neuvěřitelným způsobem dotáhl Viktor Hovland, jenž nejprve předvedl trojputt na patnáctce, aby následně finále završil sérií birdie-eagle-birdie.

A k němu se připojil i Richard Bland, který od deváté jamky zahrál pět birdie bez jediné chyby Přesto všechny trumfy držel Rory McIlroy. Jenže od birdie na čtrnáctce už zaskórovat nedokázal.

Na sedmnáctce tak tak zachránil par, na poslední jamce riskoval a druhou ranou se dostal do vody. Místo pohodové třetí rány na green to zkusil, to nicméně nevyšlo. Putt do paru nevyšel a play-off se tak McIlroye nakonec netýkalo.

V play-off měl Bland možnost poslat bitvu do druhé jamky, putt z necelých dvou metrů ovšem nezvládl. Z překvapivého titulu se tak raduje Viktor Hovland, který na osmnáctce birdie znovu proměnil. Hovland tak získal druhý titul z DP World Tour a první z Rolex Series.

Do nejlepší desítky se propracovali také Tyrrell Hatton, Sam Horsfield, Adrian Meronk, Erik van Rooyen, Pádraig Harrington, Adam Scott a Jordan Smith.