List se dočkal premiérového triumfu na PGA Tour, využil zaváhání Zalatorise

PGA TOUR
List se dočkal premiérového triumfu na PGA Tour, využil zaváhání Zalatorise

Will Zalatoris prožil nudné finálové kolo turnaje Farmers Insurance Open, přesto měl na osmnáctce možnost rozhodnout o svém premiérovém titulu z okruhu PGA Tour. Místo toho se raduje Luke List. 


206 startů potřeboval zkušený Američan Luke List na svůj premiérový titul. Dočkal se včera v rámci turnaje Farmers Insurance Open. I když se dlouhou dobu zdálo, že tomu bude jinak.

36. hráč světa Will Zalatoris na první pozici nikoho nepouštěl. Na jedničce sice chyboval, po dvou birdie v řadě na pětce a šestce se ale dostal zpět do čela a od té doby hrál bezchybně.

K jeho smůle ale přestal také skórovat, připsal si dvanáct parů v řadě a šel na poslední jamku. Po skvělé přihrávce měl velkou příležitost rozhodnout, putt se mu ale nezdařil. Čekalo ho tak play-off a již zmíněný Luke List.

Ten v neděli zahrál své nejlepší kolo, od trojky do šestky čtyřikrát v řadě zaskóroval, a i když na sedmnáctce přišla chyba, důležitou ránu si vzal na finálové jamce zpět. Od play-off neměl daleko ani Jason Day, především po famózním hole-outu na eagle na čtrnáctce.

V závěru ale o dvě rány přišel a tak nestačilo ani závěrečné birdie. Podobně dopadl i Jon Rahm, světové jedničce scházela na play-off taktéž jediná rána, birdie na osmnáctce Rahm překvapivě nezahrál.

Do desítky se vtěsnali i další dva Evropané, životní turnaj odehrál Aaron Rai, šestou pozici dělí s Justinem Rosem, Joaquinem Niemannem, Patem Perezem a Sungjae Imem.

Zpět k play-off. Rozhodlo se hned na první jamce. Odpaly obou hráčů šly do bunkeru jen pár centimetrů od sebe, šťastnějším na osmnáctce ale nakonec byl ten zkušenější. List si parádně přihrál třetí ranou a birdie mu na premiérový titul stačilo.