Úchvatným puttem si titul v Saúdské Arábii zajistil Varner III

Úchvatným puttem si titul v Saúdské Arábii zajistil Varner III

Evropané Tommy Fleetwood a Adri Arnaus ve finálovém kole Saudi International naprosto selhali a o triumf si to měli rozdat Harold Varner III a Bubba Watson. Prvně jmenovaný ale neuvěřitelným puttem blížící se play-off odmítl. 


Když Tommy Fleetwood na desáté jamce zahrál třetí birdie dne, posunul se výrazně k čelu leaderboardu. Po eaglu na sedmičce na tom byl podobně i Adri Arnaus, vedení si držel Harold Varner III.

Brzy se ale vše začalo měnit. Varner zahrál na čtrnáctce double-bogey a na šestnáctce bogey, Arnaus od devítky zahrál pět bogey a získal jediný úder zpět na závěrečné jamce a podobně si vedl i Fleetwood, jenž po zmíněném birdie na desítce chyboval také pětkrát bez jediného birdie.

Nečekaně se tak v závěru do čela posunul Bubba Watson, jenž zahrál famózní kolo za 64 ran. Na první devítce pětkrát zaskóroval, poté sice zahrál "dabláče" a další chybu přidal na čtrnáctce.

Finálové kolo nicméně zakončil birdie a eaglem a dostal se na skóre -12. To si Watson prakticky vytvořil během dvou kol, v pátek a sobotu totiž hrál pouze v paru. Nakonec ani to ale nestačilo.

Varner III totiž zareagoval na bogey ze šestnáctky a zaznamenal stejný závěr jako Watson. Varner III se na finálové jamce dostal druhou ranou do blízkosti greenu a rozhodl se puttovat. A jeho putt byl naprosto geniální, zapadl rovnou do jamky a tak právě Harold Varner III získal titul na Saudi International.

Obhájce titulu Dustin Johnson skončil dělený osmý, v TOP 10 se umístili také Cameron Smith, Matthew Wolff, Abraham Ancer, Joaquin Niemann, Jhonattan Vegas a senzačně také 524. hráč světa, Angličan Steve Lewton.