Varner III po nečekaném triumfu sní o Masters. Nyní už reálně

PGA TOUR
Varner III po nečekaném triumfu sní o Masters. Nyní už reálně

Ve své kariéře si americký golfista Harold Varner III nikdy na Masters nezahrál, po nečekaném triumfu na Saudi International ale o startu v Augustě může začít reálně uvažovat. 


Harold Varner III na Saudi International rozhodně favoritem nebyl, po úchvatném puttu, jenž měřil více než osmadvacet metrů, si ale vítězství zcela jistě zasloužil. Kromě titulu a fantastického šeku se ale také posunul ve světovém žebříčku.

Z 99. pozice se dostal na 45. místo, což by mu v tuto chvíli stačilo na start ve všech majorech. A pro hráče, který dosud hrál jen na osmi majorech a na Masters ještě nestartoval, by šlo o skvělý úspěch.

"Přesně to je to, co jsem chtěl. Je to úžasné a pro mě je to jasný cíl. Toto umístění Vás dostane do míst, kde jste ještě nebyli. Hrál jsem občas na nějakých velkých akcích, ale ano, pro to tuto hru hraji," uvedl po svém vítězství Varner III.

Na PGA Championship už pozvánku pravděpodobně dostal, stejně tak se stane na Masters, pokud se v TOP 50 udrží do 28. března. Uzavírka na US Open je 6. června a na The Open na začátku července.

Podobně je na tom i Bubba Watson, druhý muž Saudi International. Na Masters už má do konce života jistotu, pozvánku by měl mít i na PGA Championship. Aktuálně je Watson šedesátý, což by mu stačilo ještě na US Open. 

Na PGA Tour premiérově uspěl Tom Hoge a ve světovém žebříčku se posunul o devětadvacet míst na současnou 39. pozici. Aktuálně by tak byl součástí všech letošních majorů.