Koepka se Schauffelem stíhají ve Scottsdale nečekaného lídra

PGA TOUR
Koepka se Schauffelem stíhají ve Scottsdale nečekaného lídra

Po dvou kolech WM Phoenix Open vede poměrně nečekaně Američan Sahith Theegala. Při Moving day to ale bude mít nesmírně těžké, neboť jej stíhají Brooks Koepka s Xanderem Schauffelem. 


318. hráč světa si během dvou kol příliš neoblíbil čtyřparovou osmičku, na které v obou kolech zaznamenal bogey. Poté ale už chyboval jen jedinkrát a s výsledkem -12 před Moving day vede turnaj WM Phoenix Open o dvě rány.

Dnes mu bude společnost dělat naprostá elita - v tříčlenném flightu na něj čekají Brooks Koepka a Xander Schauffele, kteří shodně ztrácí jen dvě rány. A i další hvězdy září, Patrick Cantlay ztrácí jediný úder na zmíněnou dvojici, v elitní desítce najdeme také Adama Hadwina a Maxe Homu (shodně -8) či Abrahama Ancera, Alexe Norena a vítěze z Pebble Beach Toma Hogeho (všichni -7).

Za očekáváním naopak zůstává Jon Rahm. Světová jednička a největší favorit turnaje sice na úvod nechyboval a čtyřmi birdie předvedl dobrý výkon, včera už se ovšem chyb nevyvaroval a upsat dokázal jediný úder.

Skóre -5 tak stačí na dělenou třiadvacátou pozici, kterou okupuje například i slovenský zástupce Rory Sabbatini, Louis Oosthuizen nebo také Justin Thomas. Na cut bylo potřeba zahrát alespoň dvě rány pod par, což některé hvězdy turnaje bohužel nezvládly.

Předčasně tak končí Rickie Fowler, Matt Kuchar, Gary Woodland, Tony Finau, Luke Donald, Graeme McDowell, Daniel Berger, Lucas Herbert, Brandt Snedeker, Harold Varner III, Matt Wallace a senzačně také Viktor Hovland, kterému se včera na pětiparové patnáctce "povedlo" zahrát triple-bogey.