Končí DeChambeau s PGA Tour? Spekulace vyvrací, na Genesis Invitational ale hrát nebude

PGA TOUR
Končí DeChambeau s PGA Tour? Spekulace vyvrací, na Genesis Invitational ale hrát nebude

Podcast No Laying Up v minulých dnech přinesl informaci, že Bryson DeChambeau už nemíní odehrát na PGA Tour jediný turnaj. Tento týden na Genesis Invitational skutečně nebude, důvod ale (snad) bude jinde.


Bryson DeChambeau je v posledních týdnech spojován se Super Golf League, kterou mají na starost šejkové ze Saúdské Arábie. Podle podcastu No Laying Up měl dokonce při turnaji Saudi International oznámit, že už na PGA Tour neodehraje jediný turnaj.

"V Saúdské Arábii řekl DeChambeau, že už na PGA Tour hrát nebude. Řekl to hráčům. Nemyslím si, že je cokoliv rozhodnuto, zdroj je ale renomovaný," uvedli ve zmíněném podcastu.

Sám DeChambeau ze Saudi International odstoupil kvůli zranění a v tomto týdnu na Genesis Invitational nakonec startovat nebude. Spekulace ohledně konce na PGA Tour ale prostřednictvím svého agenta rezolutně odmítl.

"Je to jedna z jeho oblíbených akcí na Tour. Fyzicky ale na tom není dobře," uvedl Brett Falkoff pro GolfChannel.com. DeChambeau měl mít od prosince poranění zápěstí, nakonec se ovšem jedná o zranění levé ruky. V Saúdské Arábii se k tomu přidala kyčel, během úvodní rundy DeChambeau evidentně kulhal.

Aktuálně dvanáctý hráč světového žebříčku podstoupil magnetickou rezonanci, Falkoff ale odmítl sdělit závažnost zranění. Závěrem ale dodal, že by se DeChambeau mohl vrátit při Arnold Palmer Invitational na začátku března.

"Udělá vše pro to, aby tam byl. Je naprosto soustředěn na to startovat na Bay Hill," dodal Falkoff. Co se Genesis Invitational týče, turnaj je hvězdně obsazen. Z elitní světové pětadvacítky se na hřišti Riviera CC představí hned devatenáct golfistů.