Niemann udržel vedení, hvězdy se nepřiblížily

PGA TOUR
Niemann udržel vedení, hvězdy se nepřiblížily

Joaquin Niemann při Moving day na Genesis Invitational nezářil, přesto se udržel v čele a nadále může za svého jediného soupeře považovat ne příliš známého Camerona Younga.


Joaquin Niemann nepřidal třetí kolo za -8, v čele se ale pohodlně udržel. Chilan sice třikrát chyboval, přidal ale čtyři birdie a po perfektním drivu především eagle na čtyřparové desítce.

Přiblížit se mu nikdo nedokázal. Nejbližším pronásledovatelem tak nadále zůstává Cameron Young, který po kole se čtyřmi birdie a jedním double-bogey zůstává druhý, další hráč už na Niemanna ztrácí šest úderů.

Je jím Viktor Hovland, dalším s odstupem jedné rány je Justin Thomas, následuje jej Collin Morikawa, jenž měl po dvou bogey v řadě velmi špatný start. Na šestce ale málem trefil eso, poté přidal ještě čtyři birdie bez jediné chyby.

Za očekáváním nadále zůstává Rory McIlroy, při Moving day sice dokázal upsat čtyři údery a zahrál i zřejmě nejkrásnější bunker shot turnaje, na první pozici ale ztrácí dvanáct ran a dnes bude bojovat alespoň o TOP 10.

Ještě daleko více se trápí světová jednička Jon Rahm. Španěl zahrál jen jediný úder pod par Riviery a s celkovým výsledkem -1 mu patří až dělená šedesátá pozice. A to je pro největšího favorita turnaje obrovské zklamání.