V čele Honda Classic Berger, Im končí, Wolff poslední

PGA TOUR
V čele Honda Classic Berger, Im končí, Wolff poslední

Největší favorit turnaje The Honda Classic Sungjae Im si o víkendu nezahraje, stejně tak Matthew Wolff, jenž obsadil poslední pozici. Čelo drží Daniel Berger, před Moving day si navíc vypracoval solidní náskok. 


Daniel Berger v průběhu dvou kol zaznamenal jedinou chybu, přidal jedenáct birdie a před Moving day si na The Honda Classic vypracoval solidní náskok tří úderů. Včera hrál znovu perfektně na greenech a pokud takto bude pokračovat, vítězství jej nemine.

Tři údery ztrácí Chris Kirk a taktéž leader po úvodním kole Kurt Kitayama. Nejlepším Evropanem je dosud Sepp Straka, Shane Lowry na něj z osmé pozice ztrácí dva údery, na vedoucího Bergera ale už sedm.

Pod parem PGA National hrají také Russell Knox, Alex Noren, Aaron Rai, Rory Sabbatini, Lee Westwood či Danny Willett. Všechny tyto hráče tak dnes ve třetí rundě uvidíme. Chybět nebudou ani Brooks Koepka, Rickie Fowler, Billy Horschel či Ian Poulter, kteří se vešli pod požadované skóre +2. Hrát bude také Nick Taylor, třiatřicetiletý Kanaďan včera zahrál hole-out do eaglu na třináctce a připsal si ránu dne.

Konec před víkendem potkal několik hvězd. Pokračovat nebudou Tommy Fleetwood, Brian Harman, Pádraig Harrington, Joaquin Niemann, Charl Schwartzel, Luke Donald, Henrik Stenson, Martin Kaymer, Nicolai Hojgaard a také největší favorit na triumf Sungjae Im. 24. hráč světa sice dokázal zahrát pět birdie, zapsal ale také tři double-bogey a v turnaji končí.

Poslední pozici poté obsadil Matthew Wolff, jenž na začátku února bral šestou pozici ze Saudi International a v posledních šesti turnajích třikrát skončil v TOP 10. Na Floridě odehrál hrozivé dvě kola s celkovým výsledkem +17.