Neohrožený Berger míří za pátým titulem na PGA Tour

PGA TOUR
Neohrožený Berger míří za pátým titulem na PGA Tour

Zdá se, že ve finále The Honda Classic žádnou napínavou bitvu neuvidíme. Daniel Berger si i po velmi "nudném" Moving day drží přesvědčivý náskok a míří za pátým titulem na okruhu. 


Daniel Berger prožil jedno z "nejnudnějších" kol ve své kariéře. Při Moving day v Arizoně zapsal dvě birdie a jediné bogey. Mohlo by se tak zdát, že o vedení na The Honda Classic přijde. Opak je ale pravdou.

Američan si pohodlně vedení udržel a navíc jej navýšil na rovných pět ran. Zdá se tak, že dnes ve finále nás žádné drama čekat nebude. Na druhou pozici se vyšvihli Evropané Sepp Straka a Shane Lowry, pozadu nezůstává při svém životním turnaji ani Kurt Kitayama.

Pod parem PGA National hraje už jen osmnáct hráčů a je možné, že toto čísle po finálové rundě ještě klesne. Mimo hru o titul jsou Lee Westwood (even PAR) i trio Brooks Koepka - Ian Poulter - Rory Sabbatini (všichni +1). Tito hráči ale klidně mohou zabojovat o TOP 10.

Pokud se dnes v Arizoně nic zvláštního neuděje, získá osmadvacetiletý rodák z Plantationu na Floridě svůj pátý triumf na okruhu PGA Tour a definitivně zapomene na rok 2015, kdy v play-off právě na tomto hřišti a na tomto turnaji přišel o svůj první triumf, když podlehl Pádraigu Harringtonovi.