Straka má po selhání Bergera premiérový titul z PGA Tour

PGA TOUR
Straka má po selhání Bergera premiérový titul z PGA Tour

Rakušan Sepp Straka získal na The Honda Classic svůj premiérový titul na okruhu PGA Tour. Pomohl mu naprostý kolaps Daniela Bergera i závěrečný déšť, který ze hry vyřadil Shanea Lowryho. 


Daniel Berger nastupoval do finále The Honda Classic s náskokem pěti ran. O něj ale přišel už během prvních šesti jamek. Na pětiparové trojce, kde dvakrát v průběhu turnaje zaskóroval, o dvě rány přišel, další dvě ztratil během pětky a šestky.

Birdie na sedmičce sice krvácení pozastavilo, ale od té doby už Berger zaskóroval jen jednou. Nakonec si přeci jen mohl zahrát minimálně play-off, na osmnáctce na něj potřeboval eagle. Míček ale poslal do vody a bylo po nadějích.

Do popředí se tak dostali dva Evropané. Sepp Straka sice hned na první jamce zachyboval, poté už ale vyrobil jen jednu hrubku a šestkrát dokázal zaskórovat. Dostal se tak na skóre -10 a čekal, jak si povede Shane Lowry.

A i když je Lowry ostrovní hráč zvyklý na těžké podmínky, silný déšť v závěru jej o možnost bojovat o titul připravil. Na osmnáctce potřeboval bezchybný Lowry alespoň birdie na play-off, jenže první ranou se dostal do roughu a musel na green až třetí ranou. Ta se mu navíc nepovedla a výsledkem tak byl par.

Sepp Straka tak získal svůj první titul z PGA Tour a je zároveň prvním Rakušanem, kterému se na nejlepším světovém okruhu podařilo triumfovat.