Evropská dominance. McIlroye v čele API vystřídal Hovland

PGA TOUR
Evropská dominance. McIlroye v čele API vystřídal Hovland

Po první rundě Arnold Palmer Invitational se do vedení dostal Rory McIlroy. Severní Ir ale ve druhém kole nezazářil a jeho pozici tak před Moving day převzal Nor Viktor Hovland. 


Rory McIlroy si na úvod Arnold Palmer Invitational připsal jedinou chybu, ke svému dobru nasázel šest birdie, jeden eagle a propracoval se do čele turnaje. Druhé kolo na Bay Hill se mu ale příliš nevydařilo.

McIlroy se sice třikrát dokázal trefit, třikrát ovšem také chyboval a kolo v paru jej odsunulo na průběžnou dělenou druhou pozici. Tu drží také Tyrrell Hatton a Američan Talor Gooch.

Do čela se propracoval Viktor Hovland, jenž včera výborně puttoval, nasázel sedm birdie a celkem po dvou kolech upsal devět úderů. Dnes jej krátce před osmou večerní našeho času čeká Moving day spolu s Tyrrellem Hattonem.

Blízko k čelu je kromě zmíněné trojice také Billy Horschel se skóre -6, další hráči už ale na Hovlanda ztrácejí šest a více úderů. Světová jednička Jon Rahm se dostala na -2 a drží se těsně pod elitní desítkou.

Cutem pohodlně prošli také Ian Poulter, Matt Fitzpatrick, Graeme McDowell, Adam Scott, Lee Westwood či Danny Willett. Kromě Poultera všichni hrají v paru, což aktuálně stačí na dělenou třicátou pozici.

Na cut bylo potřeba zahrát alespoň tři rány nad par hřiště. To se bohužel některým hvězdám nepovedlo, v čele s Justinem Rosem, Henrikem Stensonem či Kevinem Na, který zahrál čtrnáct ran nad par a na Arnold Palmer Invitational bude chtít co nejdříve zapomenout.